Goetheanum Zomerweek 2019

kapitelen boetseren

 

 

Sferenmuziek

                                                                                                                                                         

Vanuit de sferenmuziek zijn de zeven kapitelen van de zuilen die de grote koepel dragen van het 1e Goetheanum gevormd. Zij spreken van de werking van de zeven planeten in de ontwikkeling van aarde en mens.

In deze zomerweek gaan we deze motieven boetseren en luisteren al tastend naar de impulsen vanuit de kosmos en hoe zij de krachten vanuit de aarde ontmoeten. Hoe zij elkaar doordringen en omvormen. We ontdekken de wetmatigheden van ontwikkeling en metamorfose.

Wij staan nu halverwege deze reeks tussen het in zichzelf besloten Mars kapiteel en het dynamische Mercurius kapiteel. Achter ons ligt het oerbegin vanuit Saturnus en voor ons uit ligt de verre toekomst in het gebied van Venus. Cruciaal in deze ontwikkeling is ‘de verbinding’. De verbinding met de geestelijke wereld, de verbinding met de aarde, de verbinding met elkaar. Aan de plastische motieven kunnen we beluisteren hoe dat zou kunnen gebeuren wanneer wij ons daar actief voor inzetten.

 

 

 

 

Mars kapiteel
Mercurius kapiteel